Taiwan – en annerledes kulinarisk opplevelse…. ♥️

WOAW!!!!Vi visste svært lite om Taiwan, det var egentlig helt tilfeldig at vi havna her. Grunnen var vel at vi hadde litt tid før vi skal få julebesøk i Kambodsja, og at her krevdes det ikke visum for innreise, og at jeg ikke hadde booka utreisebillett fra Filippinene🥵 Etter ei uke her, er vi fortsatt i ekstase over hvor mye spennende mat vi har rukket å smakt på, og hvor forskjellig maten er fra fiskeboller, sodd og tørr kneip. Det bor bortimot 24 millioner mennesker på lille øya Taiwan, og fåtallet av disse snakker engelsk. Det går mest i Mandarin, og det forstår vi ingenting av. Jeg skal prøve å forklare til dere hva vi ha smakt, men mye aner vi ikke hva var, da ingen kunne fortelle oss hva vi spiste. Vi kjøpte det som så morsomst ut og mest ulikt hva vi har hjemme… Spennende…🤣

Ettersom vi ankom Taipei sent på natta, så sov vi over frokosten den første dagen og vi måtte ut av hostellet for å få i oss frokost i Taipei. Med friskt mot var vi på vei ut døra, da hun i resepsjonen lurte på hvordan i all verden vi skulle forstå menyen og hvordan vi skulle få bestilt mat?? … Helt ærlig, det trodde jeg ikke skulle bli et problem…. 🤣🤣Ikke et ord på engelsk, bare kinesiske tegn. Den snille resepsjonisten ble med oss til frokostrestauranten som tolk, og det var vi utrolig takknemlige for, vi spiste en deilig frokost med milktea (ALLE i Taiwan sutter på en sånn dagen lang), og baguette med egg og bacon… Den hvite kaken var stekt hvit gulrotkake, servert med soyasaus…. Tja….Mette og gode var vi klare for sightseeing i Taipei…

Thea har allerede blitt en innfødt👍

Thea på kinesisk.

Lena på kinesisk.

Byvandring.

Et besøk i Taipei 101, som er Taiwans høyeste bygg var et must. Flott utsikt over byen. Turen opp de 86 etasjene tok ca 40 sekund.

I heisen på vei opp møtte vi en svært hyggelige familie som anbefalte oss et marked like ved, og vi hoppa i en taxi og var supergira på mere spennende mat….

Vi var ikke alene om å være sultne i Taipei.

Snegler…..

Gratinert baby blekksprut….

Krydra frukt, supergodt.

Glaserte jordbær og tomater♥️

Gratinerte kamskjell, østers og lobsters… Tja…..

En dessert som var FULL av sukker, vi makta ikke idag…. Ei heller senere…

Frukt….. Og mere frukt.

Fylte til randen hoppa vi i en taxi og stupte i seng👍Vi var ikke mette på Taiwansk mat, dagen etter var vi nok en gang klare for nattmarked og enda mere taiwansk mat.

Andetunger skal visstnok være godt, men vi sjekka desverre ikke opp det.Derimot disse hvite ballen lurte vi svært på hva var, så vi kjøpte oss to baller…. Med noe strø på….

Mochi (riskaker) fritert i olje, servert med strøssel av nøtter… Merkelig, men godt.

Fikk anbefalt å smake mochi som kald dessert å, så da måtte vi prøve det. Masse knust is servert med mochi baller og nøtteblanding…. Litt honning og noe annet servert over den knuste isen. Faktisk godt.

Nykokte sorte vannkastanjer. Smakte som nøtter.Vi kunne jo ikke spise hele tiden, vi måtte oppleve også.

Flotte malerier på hostellet vårt.

Og vi spiser litt til……

Pakkeselet gjør seg klar for å reise videre til fjellbyen Jiufen, en gammel gruveby, hvor de utvant gull i gamle dager. Vi har trua på at lykken skal komme til oss, og at vi nå blir millionærer….

Fjellbyen Jiufen – jakten på gullet.

Først måtte vi finne ut hvilket tog vi skulle på, og det var enklere sagt, enn gjort. Og helt ærlig, jeg mister totalt tålmodigheten når jeg ikke skjønner en dritt!! Ei heller de jeg spør forstår meg. Etter ei god stund, finner vi toget som skal ta oss til Jiufen, og vi kan puste ut og finne roen.

Ikke store byen, men utrolig vakkert og fredfullt. Jeg elsker fjellet.

Jiufen er kjent for sine tehus, og de var det mange av. Vi kom over denne teen med appelsin, Calamansi og grønn te….. Beste jeg har smakt av te på lenge.

Litt Rørosmartna stemning i Jiufen.

Thea vandrer rundt å kikker i de små butikkene.Mat måtte vi ha her også, og det var mye spennende å velge mellom.

Sticky Rice med en slags jordbærkrem.

Hvit bitter melon. De i butikken ville ikke selge oss juicen av denne, da de mente den var for bitter, men jeg er vel ikke kjent for å gi meg, hvis jeg vil ha noe🤣 Vi fikk oss en liten smaksprøve, og vi måtte si oss enige, den var utrolig bitter. Men vi fikk smakt.

Egg kokt i Oolong tea, og det var supergodt. Måtte bare ha en til, og en til…..

Dette aner jeg ikke hva var, men det var noe biffkjøtt pakket inn i en slags hvit krem, som ble gjennomsiktig ved steking i bøtter av olje. Tja, jeg spiste nesten opp min porsjon.

Jordbær servert på boller av Sticky Rice… Tror jeg….

Litt usikker…..Thea hadde så lyst på hai, så da måtte hun få teste det. Thea er tøffasta jenta jeg vet, hun elsker å prøve alt nytt. Og som oftest spiser hun opp det hun har bestilt, og det gjorde hun med haien også. Hun mente konsistens var litt ulik annen fisk, den var litt kornete, men smaken var godt og, og alt gikk ned.

Jeg er mer den trofaste mot dumplings, jeg elsker det….

Helstekt høne…. Eller var det en hane…

En blå is må vi ha.

Sweet taro balls var et must å prøve i Jiufen, og tja….. Sticky Rice boller, med røde bønner og hakket is i en slags saus….

Etter å ha vært til fjells å spist oss mette og gode, er vi klare for neste by i Taiwan.

Jiaoxi – vi er klare for hot Springs.

Litt tilfeldig at havna vi her, men en fin liten forstad til Yilan, med varme kilder rundt om i sentrum.Og det var også masse Dr. Fish rundt omkring, Thea brukte hele dagen på å dyppe føttene i ulike fiskestamper. Rene og fine føtter ble det iallefall på henne. Noen var litt større enn andre🥵Vi unte oss en dag i spa avdelingen på nabohotellet, utrolig deilig med varme kilder. De varmeste kildene var opp mot 42 grader, det ble litt for varmt for selv en trønder. 7Må nyte livet innimellom reisinga.Sushi til middag. Sabrura ble liksom ikke en favoritt lengre.Øl basert på tomat var en spennende opplevelse, smakte blanding av pizza og fersken…. Men supergodt. Kan anbefales til alle hjemmebryggere.Bubble Milk tea er taiwanesernes svar på kaffe, «alle» drikker på en sånn dagen lang.Et lite innblikk fra hverdagen i Taiwan. Utrolig morsomt når vi forteller at vi er fra Norge… How do you know about Taiwan…. De synes Norge er utrolig langt unna, kanskje er det det, men ikke for oss👍Taiwan som reisemål er utrolig spennende og svært ulikt fra alle de andre landene vi har besøkt. De få som snakker engelsk er utrolig hjelpsomme, og de ønsker å vise oss det beste av landet sitt. De gjør så godt de kan. De resterende er kanskje ikke like inkluderende, vi blir liksom ikke kjent med så mange her. Og det er svært få andre backpackere i Taiwan. Men…. Snart får vi besøk fra NORGE – NESBYEN💃💃 Vi teller dager og snart timer, det blir sååååå kosli med besøk♥️♥️