Australia – første stopp Darwin🇦🇺

Australia har hele tiden vært det store målet. Vi var i Australia for 3 år siden, og for å si det mildt, We Fall IN LOVE🇦🇺 Det finnes ikke et land tilsvarende Australia, som har så mye å oppleve 24 timer i døgnet. Det er alt fra dyr, lokalbefolkning, kunst, vegetasjon… You name it. Maten er ikke en høydare, men derimot folkeslaget. De er de mest gjestfrie i verden, ALLE er velkommen inn i et Australsk hjem. Vi har møtt flere Aussier på reisen, og med hånden på hjertet, vi har blitt invitert hjem til enhver. Så denne turen til Australia vil bestå av Norgesbesøk og å reise rundt å besøke Aussier rundt omkring i dette enorme kontinentet. Og vi storgleder oss. Må fortelle et par historier, for å understøtte gjestfriheten: ei av de som vi skal besøke i Melbourne kunne fortelle oss at for noen år siden, fikk hun besøk av en påfugl inne på kjøkkenet, hun hadde glemt å lukke døra. Og som hun sa, den trivdes så godt og når den først hadde kommet innenfor, så fikk han bli værende. Han ble boende hos de i flere år.

Mali’s mamma kunne også fortelle en lignende historie. Plutselig en dag, satt det en grønn frosk på badet deres, den hadde kommet seg opp gjennom toalettet. Jaja, den trivdes så godt, så den ble boende ett års tid.

Vi hadde ikke møtt Mali’s foreldre før vi landet i Darwin, ei heller ikke vært i Darwin. For å avklare: Mali er ei 18 år gammel jente som var utvekslingsstudent hos oss for 2 år siden. Ettersom vi skulle til Australia, så var det naturlig med et stopp her, før vi atter en gang setter snuten mot Østkysten. Etter å ha tilbrakt en dag med Mali’s familie, følte vi oss virkelig som hjemme. Det sies at Darwinfolket er meget laidbacke og bedagelige folk, og det kan vi bekrefte at det stemmer. Men til tross, meget imøtekommende, vennlige og gjestfrie. En stor takk til fam Gordon for å ta imot oss med åpne armer, og for å ha tatt oss med rundt og vist oss vakre Darwin.

Vi ankom Darwin på natta, og temperaturen var som en norsk sommernatt. Men…. Natt blir til dag…. Og luftfuktigheten stiger i takt med temperaturen, vi er oppe i 33 varmegrader på dagtid. Mens jeg sitter her å skriver i skyggen, renner svetten, samtidig som vifta går for fullt. Vi får se på det som en opplevelse. Det sies at wetseason er ikke årstiden for å besøke Darwin, da det skjer svært lite i byen, og luftfuktigheten er svært høy. Og krokodillene koser seg i sjøkanten. 🐊

Stormen er på vei. Jeg er glad jeg liker VÆR 👌
Palmer i storm.

Dagen etter ankomst tok jeg meg en sykkeltur rundt Darwin, helt ærlig så var det godt for både liten og stor å få en liten pustepause fra hverandre. Jeg elsker å både kjøre, og sykle på ukjente stier, og det gjorde jeg denne dagen også. La ivei på sykkelen bortover stranda og innover i Mangroveskogen. Etter som det er wetseason, var deler av veien oversvømt. Som jeg har beskrevet tidligere, jeg fikk aldri utdelt evnen til å bli redd, men nå slo en tanke inni meg. Hva var de sa før jeg dro ut på sykkeltur??? Jo, man kan ikke bade i sjøen under wetseason, for da er det stor fare for krokodiller. Ups… På tide å skru på varsellampene. Kom ei dame løpende i mot meg (hun jogget ja), og jeg spurte henne om hun visste om det var mye krokodiller i området….. I’m not shore, but there might be some few!!! Ok, jeg snudde, og fikk faktisk opp ganske så god fart inn mot byen.

Kom over ei strand på veien tilbake, og ble litt nysgjerrig…. Hadde vel et håp om å se en kar eller 2, men det var vel flere som var redd for krokodiller.

Tom strand desverre.

Fortsatte turen rundt omkring i byen, sykla faktisk ca 22 km. Litt selvskryt er lov🤣 Og så sykla jeg innom den lokale pøbben og tok meg en velfortjent øl.

Street art i Darwin

Myndighetene Darwin utlyste en konkurranse for 3 år siden, hvor byens taggere skulle få lov til å dekorere flere av byens bygninger med kunst. Vi fikk studert flere av de, og det var flere flotte kunstverk, som gjorde byen fargerik. 👌 Et tips til flere byer om å la ungdommen få tagge lovlig.

Parkeringshus må ikke være grå og kjedelige.
Thea piller nese.

Mange flotte kunstverk rundt om i byen, som alle kan beskue gratis.

Marked i Darwin. En typisk aktivitet lørdag og søndag, hvor man får kjøpt kunst, lokalprodusert mat og klær.

Den lokale kjøttforhandleren.
Thea kjøper Rambutan.
En regnbueis om dagen, er bra for magen.
Didgeridoo er Australia 🇦🇺
Thea og Mali lager verdens beste pasta carbonara.

Australian Day 🇦🇺

Vi var så heldige å være i Australia på nasjonaldagen deres, og vi fikk tatt del i feiringa rundt omkring.

Mali og hennes mor, Jayna nyter livet i skyggen.
Meg og Mali
Vi pynter oss til feiring.
Vi har også pynta oss.
Til og med han kjekkasen her hadde tatt på seg de ny øredobbene til Australian Day.

Mali og Jayne tok meg med på et stand up show på en pub i Humpty Doo samme dag, dette var en pøbb for de lokale kunne de fortelle. En arti opplevelse for en trønder som har vokst opp Bamses pub i sin tid. Fikk meg et par nye venner.

Hurra for Australian Day 🇦🇺

Dro hjem for å grille middag i hagen med Mali’s storesøster og familie, en hyggelig opplevelse. Nydelig mat og trivelige nye bekjente.

Dagen ble avsluttet med et slag cricket i hagen.

Litchfield Nasjonalpark

Vi var så heldige å få oppleve en regnfri dag i Litchfield Nasjonalpark innimellom regnskurene. Solen skinte fra nesten skyfri himmel, og temperaturen var oppe i 33 varmegrader. Men til parken skulle vi, til tross for varmen. Og det var jeg glad for. Det tok oss ca 1, 5 time å komme oss ut dit med bil. Mali var så snill og ble med oss, og kjørte oss ut.

Vakker dame midt i veien!!! 🤣 Eller var det vakker natur midt i bildet?? 🤣
Termittue større en størst.
Termittuer så langt øye kan se i Magnetic termits Mounds.
Florence Falls
En liten dukkert i Florence Falls var utrolig deilig.
Klar for en dukkert i Sandy Falls
Ganske så deilig med et avkjølende ferskvannsbad.
Damen i fossen👌
Thea kan bade dagen lang.
Mali og Thea herjer i kulpen.

En fantastisk dag i Litchfield går mot slutten, vi må hjem før mørket kommer snikende over oss. Men først måtte vi smake på 🐜. Jaha….maur ja,det kan da være en interessant opplevelse…. Green Ant het sorten og det er på grunn av den grønne bakdelen deres. Mali fanga flere som vi fikk smake på…. Helt ærlig…. Det var….. DRITGODT…. Mildt sagt, når man tenker på hvor det kom fra. Jaja, vi var en smaksopplevelse rikere.

Syrlig limesmak på maurene. Vi spiste bare den grønne lille delen bak, som vi tok av og lot mauren leve lykkelig videre i varmen.

På veien hjem opplevde vi en ørn som fløy opp fra veikanten, den hadde et bedre måltid med en wallaby (liten kenguru). En annen dag opplevde vi en dingo som også var ute å jaktet på et bedre måltid, kenguru. Glad ingen fortalte meg at det fantes dingoer i Darwin før jeg la ut på sykkeltur🤣

Dingo i solnedgang.

Etter nasjonalpark og ørn og maur, dro vi innom Mali’s venninne for at Thea skulle få ri. Dagen var fullkommen for hennes del.

Det var en varm opplevelse, men det ble ikke nevnt med et ord. Dagens høydare.

Til og med mor koste med hestene.
Så var vi «hjemme» igjen og vi koste oss ute med hjemmelagde burgere. Thea ropte plutselig, se der er det en flaggermus. Åhnei Thea, det der er storfugl, kunne den kunnskapsrike moren fortelle…. Nope, det var jaggu meg flaggermus… Svære som f….

Og snipp snapp snute, så var eventyret ute i Darwin, og vi er klare for Brisbane. En uke igjen, så kommer bøtteballetten fra Norge, og vi er klare for å cruise Østkysten fra Brisbane til Melbourne med bobil….. Vi GLEDER oss masse.

Vi er klare for noen mil i bobil♥️ Å tilbringe 2 uker i bobil, er beste ferien ever.