Roadtrip Australia del 4

Bulli til Tathra.

Ruta vår fra Wollongong til Phillip Island (Melbourne).
Bulli Beach Camper Park

Bulli Camping var en flott liten campingplass som lå like utenfor Wollongong. Vi ankom campingplassen på ettermiddagen og sola skinte fra skyfri himmel. Alle tok en velfortjent dusj og vi lagde oss deilig middag. Dekket på bordet, og plutselig blåser alt av bordet, og Grethe roper forferdet «vi kan ikke spise ute, maten blåser bort». Og vi ser opp på himmelen, og alt er plutselig totalt svart.

Det var en spennende natt, med skikkelig shaking av bobil og tordendrønn, men vi sov godt i vår kjære lille Britz, unntak av 4-5 do turer. Dagen etter hadde vi planlagt å kjøre sørover langs kysten, men når man stoler blindt på GPS’n, så vet man ikke hvor man ender opp. Vi fikk en absolutt vakker reise, gjennom dramatisk natur til nasjonalpark, og vi endte nesten opp med å gå tom for diesel midt i nowhere….. Ikke alltid man forutser avstanden i Australia, men dieseltanken var litt under halv, og vi skulle ikke kjøre sååå langt. Men opp et fjell, ned et fjell, kjøre flere mil med sletter med tørt gress, dro på på tanken. Så da lyset for reservetanken slo seg på, så kjente jeg at jeg ble litt svett, men tenkte at det finnes alltid en løsning. Vurderte et sekund å kle opp Grethe i miniskjørt, og sende henne til en gårdene oppe i fjellsidene, én av bøndene måtte ha diesel. Men i det jeg åpnet munnen, for å fortelle at nå er vi tom for diesel, så kom Grethe på: «sjekk kartet, det sier alltid ifra om det er bensinstasjoner i nærheten». Og jaggu, 8 km til nærmeste «bensinstasjon», PUUUHHH…. det ordner seg alltid.

I et lite sekund var jeg glad for at jeg har gullhår i rævva.

And then we hit the road, happy and full of diesel.🤣

Vakkert.

Etter vakker utsikt, må man ha seg litt mat, og vi var så heldige å kom over et lite bakeri i byen Milton.

Emma elsker å kjøpe mat.
På bakeriet fikk vi smake Lamington, en typisk festkake i Australia. Tja….

Vi kjøpte også inn «litt» frukt på reisen gjennom Australia. Bestemor ELSKER å prøve alt nytt og spennende, og klarte aldri å gå tomhendt ut fra en eneste butikk, til Grethe store frustrasjon. Grethe er en garva bobilcamper og vet hvor liten plass det er i en bobil, men hun har aldri vært på tur med fam. Bae. Mat må vi ha, gjerne nok til hele nabolaget, og plass finn vi alltid. For å si det sånn, plass fant vi og spiste gjorde vi å🤣 Vi måtte smake på alt fra smakfulle mangoer, pasjonsfrukt, aprikoser, epler, små pærer og til og med bittesmå druer….

Nydelige bittesmå druer som vi kjøpte på et fruktmarked.
Jentene var glade for frisk frukt og flere smaker av Fanta.

På dagens etappe kom vi over et større område hvor det hadde vært bushfires, og det var et tragisk syn. Nedbrent skog, og flere nedbrente hus kom vi over.

Etter noen timers kjøring kom vi frem til en liten by, Mogo, hvor flere av byens bygninger hadde gått tapt for flammene. Det som sto igjen av bygninger, var flotte eldre bygg.

En tidligere café.
Rakk ikke å parkere bilen, før Emma og Thea løp inn i byens godtebutikk♥️
Nips naps
Grethe og bestemor koste seg med shopping🤣
5 is om dagen er bra for magen…. Eller var det….
Kul coffeeshop…..
Kule benker utenfor. Resirkulerte surfebrett 🏄

5 timers kjøring, ble til en 8 timers tur, men artig å stoppe og smake på det Australia har å by på. Vel fremme i Tathra ble både sjåfør og kids fornøyd. Thea og Emma tilbrakte resten av kvelden med å trene på ei svær jumping pillow. Senere gikk jentene i fellesromet for å se film, liiiitt lei av å kjør bobil. Men klaga ALDRI👌

Da ble det natta i Tathra etter en lang og fin kjøretur.