Julefeiring i Kambodsja

Ferjeturen ut til Koh Rong Sanloem gikk meget bra, kidsa var utslitt etter en lengre kjøretur. Endelig var vi fremme og vi var klare for noen avslappende dager uten gale sjåfører og bymas. Vi hadde booka oss inn på Paradise Villas på Saracen Bay Beach, et lite paradis på jord.

Thea og Mali koser seg i sjøen.
Brygga på stranden utenfor hotellet.

Vi ankom denne lille perlen på lille julaften, og jeg hadde ikke tenkt på julegave til Thea, ei heller andre juletradisjoner. Men tar man i bruk kreativiteten, så er det utrolig hva man får til. Hadde kjøpt med oss julelys og glitter fra Phnom Phen, så vi stæsja bungalowen og vi fikk riktig så trivelig julestemning «hjemme» på Koh Rong Sanloem.

Thea har hengt opp julestrømpa og klar for nissebesøk i varmen.

Selveste julaften våkna kidsa tidlig og strømpene ble raskt undersøkt, jaggu hadde Rudolf og nissen vært på Koh Rong Sanloem en tur. Jubelen sto i taket, gleden var stor. Da var det håp for at det kanskje ble en julegave eller 2 i år å. Dagen ble tilbrakt meget laidback på hotellet, jeg og Thea koste oss med Tre nøtter til Askepott i 30 varmegrader. Thea hadde 2 krav til årets julaften, langt borte fra familien, og det var å se Askepott og at vi skulle spise risengrynsgrøt. Da kunne endelig julefreden senke seg over Koh Rong Sanloem. Jeg sjekka ut om hotellet kunne koke risengrynsgrøt og jaggu kokte de julegrøt til hele gjengen. Julegrøt til lunsj.

Fornøyde småjenter koser seg med risengrynsgrøt med mango som topping. Skikkelig god julegrøt.
Man får til det man vil.

Julemiddag og julegaver er liksom hele julaften. I år ble det desverre ikke servert lutefisk, mens Sølvguttene sang jula inn, men Bob Marley, Tomatsuppe og Barracuda funka det å.

Ganske så fornøyd gjeng på sjølvaste julaften.

Etter middagen var vi klare for dagens høydepunkt, julegavene. Vi hadde kjøpt med småting fra tidligere land vi hadde besøkt, og disse ble ærbødig overrakt av Thea. May K og Kikkan hadde kjøpt vannscootertur og båttur til jentene, inkludert bading med lysende plankton. Jubelen sto i taket. Beste julegaven👌 Ettersom livet til meg og Thea for øyeblikket består av to ryggsekker, så måtte årets julegave til Thea være liten og lett. Og tilgjengelig på nett. Hmmmm, ridning i Australia, hva er vel bedre enn det…. Jubelen sto i taket.

May Kristin hadde tatt seg bryet med å skrive dikt til oss alle, og det var såååå kosli. Jeg har tillatelse til å gjengi de her.

Thea så fantastisk, omsorgsfull og go’ Du blir utrolig verdsatt av mine 2 (Mali og Eila). Mali og Eila fikk ei storesøster på tur, som e et forbilde, så morsom, smart og lur. Håpe du synes jul med oss e bra, da blir vi så utrolig glad. Veldig glad i deg min søte venn, her kjæm en gigantisk juleklæm.

Lena (no grue æ)….. Mang en gang har vi fojinni på my rart, men å feir jul på Sanloem va no grådig smart!! 6 uker i Asia ilag, det går no fantastisk bra, de e nok bærre fordi vi i kvarainner e så VANVITTIG GLA!!! Bryllupsreise ilag med deg – va vel ingen overraskelse nei!!!!

Så utrolig kosli med gode ord til julegave, mer verdt enn materialistiske ting. Ble helt rørt.

Poesihjørnet
En runde sjakk, mens vi venter på maten.
Så går vi rundt om en einebærbusk……
God stemning ved frokosten 1. juledag.

En liten julegave ble oversendt til Streetlight fra dere der hjemme på julaften, de ble truffet av en syklon på selveste dagen, så da valgte vi å gi de siste kronene fra innsamlinga tidligere i høst. Da er kontoen fra innsamlinga desverre tom.

Vakkert.

Jentene var klare for å ta imot julegaven sin, og vi hoppa på båten og vi var spente på en dukkert med plankton. Med hånden på hjertet, hadde aldri trodd at en dukkert med lysende plankton skulle gi slik en opplevelse. Det var bare såå kult. De hang fast i håret, snek seg innom bikinien og lyste opp det som egentlig skjules kan. Arti opplevelse for liten og stor.

Vi glisa iallefall bredt.
Fisking i solnedgang.
Dårlig med fangst, men arti læll.

Og slik gikk julefeiring/ bryllupsreisen på Koh Rong Sanloem. Sol, dukkert, mat og surfboard.

Vi feirer bryllupsreisen med en flaska 🥂. Heldige Kikkan🤣

Mens vi var på båtturen var vi innom ei lita strand ved navn M’Pay Bai for å spise lunsj. We fall in love ♥️ Men vi hadde desverre booka hotell i Kep for årets nyttårsfeiring, så vi måtte desverre forlate Koh Rong Sanloem UTEN å ha overnatta i M’Pay Bay. Litt…. eller svært misfornøyde satte vi oss på båten og var klare for 3 dager i Kep. Jada, vi har da vært ute en vinternatt før, så vi skulle klare oss fint uten M’Pay Bay. …. Jada!!!! Vi alle var skjønt enige om at vi orka IKKE en reisedag til inne i Sihankouville igjen, verste byen i hele Asia. Vi var klare for Kep og nyttårsfeiring.

Ankom Kep etter 3 timer i minivan, og var strålende fornøyd med hotellet, og her skulle vi bli…. 🤣 Etter 2 tima kommer May Kristin ned på rommet, «Du Lena, ska itj vi reis tebake te M’Pay Bay snarest?» 🤣 🤣 Oki, I’m In.

Nyttårsballonger måtte jentene ha.
Masse lyslykter ble tent og sendt opp i lufta.
«Hele» Kep møtte opp på stranda for å delta på nyttårsfeiringa.

Det måtte kjøres litt rundt på scooter i Kep også, jeg og May fikk gleden av å overvære på Kep’s stolthet, krepsen. Kep er kjent for sine krepser, og har eget krepsemarked. Vi reiste inn til markedet en kveld for å spise middag, men endte opp med å bestille meg kongereker istedet. It’s my favourit. May Kristin smakte, men mente at den norske krepsen var best.

Kreps i solnedgang.
Is må man ha.

Kep var en fin liten by nært grensa til Vietnam, men desverre, ingenting slår M’ Pai Bai. Alle minnene om søppelbyen Sihankouville, pakking av sekker, masse folk, og stress ble fort glemt, og vi var på vei tilbake til M’pai Bay.

Kikkan kaster søpla i søppelbyen Sihankouville. Søppelbøtta var full av kryp og annen dritt.
Fornøyde damer på vei ut til M’Pay Bay igjen.
Umulig å ikke finne sjelero på M»Pai Bay.

Vi var så heldige å få besøk av Kikkans bror og en kompis på M’Pai Bay den siste uka av bryllupsreisen. 2 livsglade karer ankom øya, med gitar, sang og trall, nå ble det liv p M’Pai Bay. Karene hadde konsert siste kvelden på øya’s beste Hostel, Bong. Det ble en skikkelig superhyggelig aften med livemusikk fra 2 Norske Go’karer👌🤣

Kikkan og Kjell Ove spiller Twin.
May Kristin pynta seg i anledning konserten🤣
Visdomsord.
Antibiotika på bambusstang. Man tager det man haver.
Ikke no lysende neonskilt på M’pai Bay.
Hotellet vårt, som var nærmeste nabo til stranda.

Vi tilbrakte de siste dagene av bryllupsreisen på M’Pai Bay før May Kristin og gjengen måtte vende snuten hjemover til dunjakker og skisko. Man skulle tro at etter 6 uker sammen, så var man klar for noen dager alene, men neida. Supertrist å si farvel utenfor hotell hvor jeg og Thea skulle tilbringe en natt, før avreise til Malaysia og Kuala Lumpur. Thea gråt og ville ikke at Mali og Eila skulle dra, men alt tar en gang slutt. Neste tur er allerede under planlegging, før flyet rakk å lande på Gardermoen. Tusen takk for fantastisk reisefølge gjennom vakre Kambodsja og for at dere valgte å ta bryllupsreisen sammen med oss. Vi sees plutselig igjen.

Gjengen samla før hjemreisa på brygga i M’Pai Bay.