Brisbane – vi teller ned!!!

Brisbane er kjent for sin ungdommelige iver, gode vibber og 280 dager med sol. Brisbane er Australias tredje største by, og det bor ca 2, 5 million mennesker i byen. Vi var så heldige å møte ei svært hyggelig dame via Facebook, og gruppa Host a Sister. Host a Sister er et fellesskap for reisende damer. De fleste er single damer som tilbyr overnatting i sitt hjem, til reisende damer. Damen vi var så heldig å få bo hos, hadde hatt flere reisende kvinner hjemme hos seg, og gode anbefalinger hadde blitt delt på gruppa. Hun hadde en hund og en katt, og et opphold her var perfekt for Thea. Dagene gikk med til lufting av hund, og kosing med begge 2 dagen lang.

Jodie, Thea, meg og katten.
Thea, Mia og

Det var utrolig deilig å bo i et «hjem» i en uke, må ærlig innrømme at vi var lite late denne uka. Kanskje litt for at vi var så spente på besøket som skulle komme, bestemor, verdens beste Emma, og tidligere kollega fra Fides, Grethe. De siste dagene før ankomst telte vi timer og minutter, dette hadde Thea gledet seg til i 2 måneder. Helt ærlig, Thea hadde ikke holdt ut om ikke Emma og bestemor kom til Australia. Savnet var for stort til venner og familie. Men da hun fikk vite at Emma skulle komme til Brisbane og være med oss i 3 uker i bobilen, så gikk tiden forholdsvis raskt frem til de kom.

Dagstur ut til North Stradbroke

Mens vi telte ned timer og minutter måtte vi oppleve litt av hva Brisbane hadde å tilby, og da var en båttur ut til North Stradbroke et naturlig valg.

Thea finner alltid en venninne.

South Bank i Brisbane

South Bank er kjent for sine grøntområder og badestranden midt i hjertet av Brisbane. Badestranden er handmade, og i området rundt er det flere flotte restauranter og barer, noe for enhver. Flere griller er satt opp til fri benyttelse rundt bassenget.

Thea bader mellom skyskrapere og Brisbane river.
The Wheel of Brisbane måtte testes ut.
Flere som hadde behov for en dukkert i varmen.

Togtur til Moowoolomba

Tidligere i høst skrev Kvinner og Klær en reportasje om oss 2. Og etter å ha lest reportasjen var det ei hyggelig dame som tok kontakt med oss. Hun skulle besøke familie i Australia, og skulle være her i 3 måneder. Vi har holdt kontakten via sosiale medier, og mens vi var i Brisbane, oppdaget vi at vi var ikke så langt unna hverandre. Vi ble invitert ned på besøk på farmen i Moowoolomba for å besøke de, og vi er ikke tunge å be, så vi hoppa på toget sørover.

Togtur til Moowoolomba
Farmstay
På gården hadde de helt tilfeldig fått en hest inne i inngjerdinga, mens de hadde vært på ferie. Ingen så ut til å savne den, ei heller noen visste hvem som eide den. Men folkekjær var den iallefall.
Litt morsomt med hypersosial hest.

Da Thea hadde kost seg ferdig med hesten og fortløpende holdt meg orientert om hvor mange dager, timer og sekunder til bestemor og Emma kommer. «Mamma, nå er det bare 3 dager, 11 timer og 23 minutter igjen te dem kjæm». «Mamma, æ kainn ikke tru at det e sant at Emma kjæm helt te Australia å besøke mæ» Mamma, No e det bare 2 daga, 6 minutt og 37 minutt te dem kjæm «. Og sånn gikk uka i Brisbane, vi har iallefall lært oss klokka på turen, om ikke no anna.