Togtur til Hsipaw

Tidlig torsdagsmorgen den 15 august klokka 03. 00 ringte alarmen og vi var klare for togtur til Hsipaw. Frokosten fikk med vi med oss i doggybag fra hotellet og vi tråkka ivei mot stasjon, klar for nye opplevelser o890Hvor i huleste får man kjøpt billetter?? Ikke et ord på engelsk, men utrolig hva man får til med tegn og når man prøver seg på burmesisk. Vi kom oss iallefall på toget som gikk presist kl 04. 00, helt utrolig, vi var forberedt på forsinkelser. Togbillettene var sikret.Thea var veldig redd for å få Denguefeber så hun pakket seg godt inn i kjolen sin, slik at ikke en eneste kroppsdel skulle vises. Vi snegla oss fremover, til og med bakover enkelte ganger, spesielt i motbakker, og da ble vi redde for at vi ikke kom oss videre, og toget hadde mista bremsene, men vi kom oss videre på andre forsøk.Nydelig frokost ble inntatt på toget.Fint regndekken.Noen flotte bilder fikk vi tatt under togturen. Det er frodig og grønt i Myanmar.Vi valgte å reise med Upper Class, hvor det var godt med plass til beina, og vi fikk vindusplass. Det var ikke trengsel slik som i Sri Lanka, her fikk vi iallefall puste. Setene var komfortable å sitte i, så ingenting å utsette på komforten i Myanmarske tog. På økonomiklasse var det også godt med plass, men trebenker å sitte på. Mens jeg fulgte Thea til do, og sto vakt utenfor, så jeg ei mus som pila rundt inne på økonomiklasse. Da var jeg glad jeg spanderte på meg de 30 kronene i tillegg for Upper Class.Togturen gikk sin gang, og vi nøt vakker utsikt. Passerte flere små landsbyer på veien.Etter å ha stoppa en liten time i Pyin oo Lwin, hvor vi fikk kjøpt oss deilig ananas, gikk endelig turen videre, og vi var klare for å komme oss til Hsipaw. Etter en liten time stopper toget ved en liten landsby og vi blir stående rolig i en god stund, ingenting er unaturlig ved det, vi hadde lest oss opp på at det kunne ta tid å ta tog i Myanmar. Etter nok en halvtime så begynner vi passasjerene å undre oss over hva som skjer. Vi begynte å bli sultne, og da gir konduktøren oss beskjed om at vi trygt kan gå å kjøpe oss snacks i byen. Vi var redde for at toget skulle dra ifra oss, så vi løper ned til byen, og løper tilbake med snacksen… Nyter en pose snacks, mens vi håper å forlate perrongen snart. Men neida, enda en time går, og vi får ny beskjed om at vi gjerne kan gå og spise lunsj… Vi tenker at jaja, sikkert noe feil med toget, så vi går på nærmeste restaurant, setter oss ned og bestiller lunsj. Der møter vi noen andre fra toget som forteller oss at de hadde blitt fortalt at det var «dangerous» å reise videre med toget. Jaja, sikkert en del som mangler som de må bestille opp for at vi skal komme oss videre. jaja, sånn er det når vi reiser med tog i Myanmar. Etter å inntatt en deilig lunsj, går vi tilbake til toget atter en gang og håper at vi er klare for å reise videre snart.Vi går tilbake til toget og setter oss ned i setet, da en burmesisk medpassasjer kommer og gjør tegn om at det er skyting og «pow», bomb up there. What?? Dette var vi ikke forberedt på, eller, vi vet at vi reiser i Myanmar, men trodde at vi var i et sikkert område. Vi er flere backpackere som undrer oss over hva vi skal gjøre videre, togkonduktørene aner heller ikke hva de skal foreta seg. Vi blir stående på perrongen i enda et par timer, før en kar informerer oss om at han vurderer å bestille en bil slik at vi kan returnere til Pyin oo lwin. Toget kommer ikke til å kjøre videre, iallefall ikke denne dagen. Vi blir med å spleiser på bil.Vi måtte ut av bilen, og gå gjennom en grensekontroll.Heldigvis kommer ikke alt på NRK, men ifølge Reuters var det TNLA – en burmesisk opprørsgruppe og deres allierte som angrep 5 forskjellige lokasjoner tidlig torsdagsmorgen, hvor the military’s Defense Service Technological Academy iPyin Oo Lwin, ble angrepet.Vi reiste inn til Pyin oo lwin og booket oss inn på et hotell. Pyin oo lwin er en liten landsby nord for Mandalay, og her var det levelig temperatur for oss, ca 25 grader. Vi leide oss en scooter for å komme oss rundt å se på severdighetene i området.Marked finner vi overalt i Myanmar, med fersk flådd høne og nyfiska fisk.Kom over en økologisk gård, hvor vi fikk servert hjemmelaget pasjonsfruktjuice og hjemmebakte muffins… Mmm…..Thea fikk hilst på kaninene.
Da er våre dager i Pyin oo Lwin over, og vi skal bevege oss mot Mandalay igjen, i bil denne gangen. Vi blir i Mandalay 3 dager, før vi skal bevege oss opp Irrawaddy River i båt, og det ser vi frem til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s