Bagan – I’m in love!!

Vi må få med oss det meste når vi er på vår livs reise, derfor valgte vi å ta båt fra Mandalay til Bagan. Thea var i utgangspunktet litt skeptisk til en sååå lang båttur, men da vi endelig var fremme på ettermiddagen så uttalte Thea: «det var da en morsom båttur mamma» Og da var Ipad og mobil i sekken, det meste av turen👌 Etter 8 timer med båt, var vi endelig fremme i Bagan.

Sagaing Hill

Frokost og lunsj fikk vi servert ombord.

Et lite stopp innom en Village på veien♥️

Vi ankom Bagan i 4 tiden på ettermiddagen, etter en fantastisk dag på Irrawaddy River. Taxien sto klar å ventet på oss, og brakte oss til hotellet. Jeg bruker mye tid på Agoda for tiden, for å booke hotell. I Bagan var det vanskelig å finne hotell, ikke det at det var få av de, men det var så utrolig mange rimelige og flotte hoteller. Men vi valgte oss Ananta Bagan Hotel, sjekk link:

http://www.anantabagan.com/

Vi har ikke angra et sekund. Vi booka først ei natt, deretter 2 netter, og så 2 netter til. Og da kom resepsjonisten bort til meg og fortalte at alle kunder som booker 5 netter hos de, får en gratis 5 retters middag og gratis spabehandling. YES!!! Storfornøyde ble vi, aldri opplevd makan♥️

Gratis hatter fikk vi å, badekåper på rommet, fri minibar??, kveldsgodt bringes til rommet hver kveld, og en nyyyyyyydelig frokost servert hver morgen, for 391-, – pr. Natt. Helt uforståelig for oss.

Bagan var tidligere kjent som ‘Pagan’, som var hovedstaden i dagens Myanmar på 9.-13 tallet. Av de 10.000 buddhisttemplene, pagodene og klostrene som ble konstruert i Bagan-slettene på 1000- til 1200-tallet, gjenstår fortsatt 2000. Byen står på Unescos verdensarvliste. Vi fikk fortalt at det var 54 konger i dette området på det tidspunktet, og de fleste kongene er som nordmenn flest, bygde den ene kongen èn Pagoda, så skulle den neste bygge en også, og gjerne en større. Det er en av grunnene til at det er over 2000 små og store Pagodaer i lille Bagan.

E-bike måtte vi ha for å komme oss rundt for å se alle pagodaen, vi rakk sikkert bare 50 av totalt 2000.

Solnedgang i Bagan var virkelig en opplevelse. Vakkert?

MT. Popa

Selvsagt måtte vi på dagstur for å se MT. Popa. Det er et tempel på en klippe som tidligere var en vulkan.

Det sies å være en fantastisk utsikt på toppen etter å ha forsert 720 trappetrinn i varmen, men da vi kom opp, var det tett tåke, så vi fikk ikke sett så mye, men fin opplevelse alikevel.

De første trappetrinnene.

Det var aper overalt opp mot toppen. Litt ekkelt, da vi måtte ta av oss sandalene, og det var fullt av apebæsj hele veien opp trappa. Vi fikk skylt av føttene når vi kom ned, så det gikk da bra.

Thea på shopping.

Så klart hadde tåka letta da vi kom ned, men ingen av oss var klare for nye 720 trappetrinn. Beina rista og føltes som gele allerede.

På hjemveien måtte vi stoppe…..

Umulig å kjøre forbi dette havet av deilige frukter.

Bra at jeg valgte å reise på tur med finansministeren, som ikke liker shopping🤣🤣

Takk for turen til guiden, en ung kar fra Australia og 2 nordkvinner👌

Mat i Bagan

Har hatt mine 2 desidert beste måltid her i Bagan, på en liten ûberkosli restaurant: Wheather spoon’s Bagan. Jeg spiste gresskarcurry med Ingefærsalat, og dagen etter lokalfiskcurry med Ingefærsalat. Jeg evner ikke å beskrive smaken, men opplevelsen når jeg inntok disse to måltidene var tårefylt. De av dere som kjenner meg, vet hva jeg mener. Jeg ønsket at måltidet aldri skulle ta slutt, men som alle vet, det gjør det alltid.

Det er med vemod vi setter nesen mot Kalaw og trekking i fjellene i morgen, men det er mye vi skal oppleve i flotte Myanmar.

Et lite bilde fra doen på verdens beste restaurant♥️ Da jeg desverre ikke hadde tid til å ta bilde av hverken maten eller restauranten 🤣

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s