Laos levde opp til forventningene.

Etter å ha levert i fra oss alle gavene i Luang Prabang, nøt vi noen avslappede dager rundt i byen, før vi tok turen til Vang Vieng. Hoppa inn i en minivan, stappfull av sekker og backpackere, og vi satte ivei over fjellet på en smal og tidvis asfaltløs vei. Sjåføren var heldigvis en stabil kar, så følte meg trygg stort sett. Vi kjørte forbi mange landsbyer over fjellet, og det var fantastisk vakker natur å se. Skulle gjerne tilbrakt tid med å vandre i fjellene i Laos, men ikke denne gangen.

Vang Vieng

Sendt på kvelden ankom vi hotellet i Vang Vieng. Hadde booka oss et hotell med utsikt over Mekong River og balkong…. Jaja, var ikke akkurat Aker Brygge, men så kan man ikke sammenligne prisen ell.

En liten by midt i Laos, kanskje mest forbeholdt party Backpackers, men vi hadde noen aktive flotte dager i byen med god mat og hyggelige folk.

Thea har fått helt dilla på Zip Line, og da måtte vi teste ut den lengste ziplinen i Laos. Vi trodde den var superlang i et trekk, men den var fordelt over 12 trekk. Superspennende, vi var både høyt og lavt.

Kjørte videre innover i fjellet for Thea hadde et stort ønske om å bade i en lagune

En nydelig tur i fantastisk natur, men vi var dekket av støv da vi kom hjem. En dusj var veldig nødvendig for oss begge.

Plasking i Mekong River er avkjølende og deilig. Og ikke minst vakkert i solnedgang.

Etter 4 dager her, reiste vi videre til Vientiane, hovedstaden i Laos, mens vi telte timer og nesten minutt til vi skulle reise videre til Thailand.

Vientiane – hovedstaden i Laos.

Vi hadde allerede blitt anbefalt å ikke tilbringe altfor lang tid i Vientiane, da det ikke er så mye å se, ei heller oppleve. Vi valgte oss to dager, og var så heldige a komme over et europisk marked ved elvebredden.

Gleden ble stor da vi så at Italia var representert, og de bak skranken så italienske ut. Nå skulle vi endelig få oss en skikkelig ekte italiensk pizza… Jaggu, tror du ikke dama bak skranken river opp en pappeske med frossen pizza… No, Thanks, og vi gikk videre…. Erre mulig.

Jaja, tok oss en schweinhaxe fra Tyskland istedet og gikk for å se utendørskino – Sameblod. Faktisk ikke dubba, så vi var overlykkelige over å se en skandinavisk kino i Laos.

Do fasilitetene var utmerket på markedet, må sitte på huk, mens man tviholder i døra. Fikk gjort besøket som planlagt.

Dagen etter var det 1. Desember, og Thea har store forventninger til julefeiringen i år. Har forespurt Facebook om kule adventskalenderen, men Thea vil ha gaver, så da må man være litt kreativ

Mens vi teller timer til avreise til Thailand……………

Koser vi oss med litt dessert…..

We’re READY Thailand, here we come….