Filippinene – bare strand??

Sist dere hørte fra oss var vi i Vietnam på en hårreisende motorsykkeltur i nord Vietnam. Håper jeg vil få muligheten til å gjennomføre denne turen en annen dag, annet år, noen som er klar?? Etter motorsykkelturen tok vi turen til Hoi An, en skjønn liten perle ved kysten i midtre del av Vietnam. mest kjent for sin gamleby, som vi mildt sagt kan forstå er en turistattraksjon. Og vi merket det for å si det sånn, køgåing.

Thea fikk bli med en av jentene som solgte flytende lys å selge til turistene. Noe som det ikke var lite av. Vi ble her i Hoi An i 6 dager. Thea hadde behov for å sove og nyte late dager på stranda, etter 4 dager på motorsykkel. Litt jeg å da:-)

Etter å ha tilbrakt 30 dager i vakre Vietnam var vi klare for Filippinene og enda mer sol og strand.Ble litt stressa da jeg ankom flyplassen i Ho Chi Minh og vi ble nekta adgang til flyet for at vi ikke hadde utreisebillett fra Filippinene. Shit, what to do. Fikk 30 minutt på meg til å skaffe oss en utreisebillett. Liiiitt stressa, prøvde å få kobla meg til nettet på telefonen, men neida, overbelasta nett på flyplassen. Oki, løper til nærmeste skranke som selger rimelige flybilletter i Filippinene, «give me 2 tickets to…… » Oiii, hvor skal vi reise…. Denne gangen hadde jeg ikke planlagt hvor vi skulle reise etterpå, for vi hadde jo planlagt å være på Fillipinene i 2 måneder, en måned som som badende turister og en måned som frivillig på Streetlight. Men pga av stor denguefare, ble vi anbefalt å ikke komme akkurat nå, ettersom jeg akkurat har hatt dengue. Jaja, men ut av Filippinene måtte vi åkke som, «ok, give me 2 tickets from Palawan to Taiwan», og jeg fikk 2 billetter til Taiwan. Fikk billettene og løp til innsjekk, rakk det med ca 1 sekund, siste mann sjekka inn da vi kom… Puhhh…. Det går alltids bra. Vi hadde ikke planlagt å besøke Taiwan, men noe måtte jeg jo si… Hadde

Nå gleder vi oss til å besøke Taiwan i begynnelsen av november og bli der en måned.

Cebu og Bohol

Joda, vi kom oss Phillipinene og Cebu. Hadde booka oss inn på et hotell, hvor rommet minte mer om en fengselscelle, enn hotellrom. Og det beste av alt, Thea var ikke i form, så vi var på hotellrommet i et døgn. Jeg kunne blitt gal av mindre. Etter to dager med dårlig form, ble formen bedre og vi måtte bort fra Cebu og hotellet, så vi hoppa på ei ferje til Bohol.

En liten ferjetur på ca 1, 5 time, og vi ankom havna hvor en meget hyggelig sjåfør sto å venta på oss…. «Hi, it’s me Lena Bae»… Hvor denne hyggelige sjåførern svarer, «Hi, so nice to meet you! Are you traveling with your grand daughter???? » «Hææææ, ehhh, no, it’s my daughter». Velkommen til Bohol liksom🤣 I et lite sekund følte jeg meg gammel, men i neste sekund var jeg fortsatt 29… Puhh… 😊

Etter å ha blitt ønska velkommen til Bohol, gikk ferden i taxien forholdsvis bra, vi kom oss til hotellet og vi var klare for nye opplevelser.

Fikk kost oss med noen virkelig søte kosedyr, før vi kjørte videre med scooteren for å se på det som vi virkelig kom til Bohol for å oppleve. Tarsier – verdens nest minste primat. De er ikke større enn en håndfull, og når de er nyfødt, er de ikke større enn en tommeltott. Uheldig for oss, fikk vi ikke holde i disse små søte krypa, for de biter, men vi fikk iallefall sett de. Men noe annet vi fikk holde i og smake, var Balut.

Balut er andeegg, hvor andungen bare er et embryo. Det serveres kokt, og når man tar av skallet i enden skal man drikke vannet som er i egget, blandet med vinagrete og salt. Når dette var fortært, skulle jeg nyte embryoet. Ikke det at det smakte så inderlig grusomt, men å vite hva dette var, gjøre at det var så å si umulig å tygge i det. Man så pelsen til embryoet neddi egget. Det var skikkelig ekkelt, og jeg tror ikke jeg komme til å smake dette flere ganger. Dette er enn kulinarisk smaksopplevelse på Phillipinene, og de i butikken hvor jeg kjøpte mitt egg, spiste mange egg. Så jeg måtte jo bare prøve. Mett og god…. 🥵 Kjørte vi videre til Chocolate Hills. En morsom formasjon på Bohol. Det er topper som er dekket av grønt gress, som blir brunt i den tørre årstiden, derav navnet.

Alltid et scooterbilde:-)

Oslob og haier 🦈 🦈

Tidlig tidlig morgen måtte vi ivei for å delta på snorkling med haier, og det var også et must for meg, og kanskje Thea. Hun var svært usikker på om hun skulle snorkle, men heldigvis møtte vi ei jente, som skulle snorkle, og da var Thea også klar.En utrolig spennende opplevelse som var altfor kort, kun 30 minutt.Theas første uttalelse etter å ha snorkla med verdens største hvalhai: «oiiii, det va KULT!!!» Og mor måtte bare si seg enig i det.Ellers tilbringes late dager på stranda, noe som jeg ikke skjønner helt vitsen med… Får vondt i ryggen av å ligge rolig…. 🤣🤣Vi får vel leie oss en scooter og cruise litt rundt, da blir (beste-) mor fornøyd….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s